Sugestije i zamerke

Primedbe, sugestije, komentari

U cilju unapređenja usluga i servisa KoBSON-a svim našim korisnicima omogućeno je da javno iznesu svoj stav. Svi predlozi, primedbe i komentari su dobrodošli. Ukoliko ne želite da se u okviru komentara vidi Vaše ime, molimo Vas da to naglasite. Komentari se ne objavljuju automatski, već tek nakon potvrde moderatora ovog dela sajta.

Vaš e-mail (*)

Vaše ime (*)

Tekst komenara (*)

Postojeći komentari

prema temi komentara

ISI liste (SCI liste) i impakt faktori

Dragisa Obradovic (30.07.2020)

dali časopis poseduje Impact factor Elins International Journal Elins International Journal of Science Engineering & Management (EIJSEM),

Odgovor
Časopis Elins International Journal of Science Engineering & Management (EIJSEM) (ISSN 2456-1657) ne poseduje IF izdavača Clarivate Analytics.


ISI liste (SCI liste) i impakt faktori

ivan (09.07.2020)

postovani da li se casopis Industria Textila (1222-5347) nalazi na sci listi posto se na clarivate journal listi nalazi, a u wos-u ga nema hvala

Odgovor
Časopis Industria Textila se nalazi na SCI listi, i još uvek se referiše u Web of Science-u, ali je ove godine suspendovan i za njega nije izračunat IF, a razlog tome su nepravilnosti u citiranosti. Detaljne informacije i objašnjenje možete pronaći klikom na link Title Suppressions.


ISI liste (SCI liste) i impakt faktori

Marko Joksimović (02.07.2020)

Da li i kada će se časopis Bulletin of Geography: Socio-economic series naći na listi časopisa sa impakt faktorom s obzirom da se nalazi u WOS-u? Pozdrav.

Odgovor
Ukoliko se časopis ne referiše u WoS-u on nažalost ne može dobiti IF još uvek. Potrebno je minimum dve godine referisanja na nekoj od SCI listi kako bi se na osnovu podataka o citiranosti i objavljenih radova mogao izračunati njegov IF. Više o ovoj temi možete pročitati na našoj stranici Priča o IF.


Razno

Владимир (24.06.2020)

Поштовани, имам једно питање и једну примедбу. - Да ли постоји могућност претраге по скупу речи у наслову часописа или књиге? Који оператор да користим ако желим да претражујем часописе који у себи садрже две речи, а да нису у наслову часописа/књиге једна до друге? - Претрага одељка Примедбе и сугестије је непрактична. Можда је већ неко и поставио моје питање, али ја то не могу ни да претпоставим нити да пронађем одговор ако га је било. Хвала унапред!

Odgovor
U bazama EleČas i EleKnjige pretraga se može vršiti po skupu reči (ili delova reči) u okviru polja naslova časopisa/knjige i nije neophodno ukucavati ceo naziv časopisa. Takođe, redosled kucanja reči u naslovu časopisa je nebitan, svejedno će časopis/knjiga biti prikazan u rezultatima. Bulove operatore "And OR Not" pretraživač u EleČas-u ne prepoznaje kao takve i iz tog razloga nema potrebe da se koriste.
U vezi primedbe na pretragu stranice Sugestije i zamerke:
U okviru stranice postoji padajući meni iz kojeg se može odabrati lista već postojećih komentara prema temi komentara. Navedene su najčešće teme kreirane na osnovu pitanja koja pristižu, a one manje zastupljene se nalaze u okviru opcije Razno. Stranica Sugestije i zamerke nije predviđena da bude pretraživa, ona omogućava jednostavno izlistavanje komentara kategorisanih po određenoj temi. Uputstva za pretragu sajta i njegovo korišećenje dati su u zasebnom odeljku (desna strana ekrana, namenjena novim korisnicima) - Korisni linkovi u okviru kojeg se nalaze sva uputstva (primer prezentacija Pretraživanje časopisa) i odgovori na Često postavljana pitanja.
Takođe, po prijemu zahteva istog radnog dana KoBSON tim je na raspolaganju da svim korisnicima pomogne pri pretrazi časopisa/knjiga/članaka itd.


Naši u WoS

Djordje Djordjevic (16.06.2020)

Postovani, Imteresuje me zasto se u bazi Kobsona "Nasi u WoS-u" ne nalaze radovi koji su indeksirani kao "Emerging sources citation" u bazi Clarivate Analytics. Unapred hvala na odgovoru. S postovanjem, dr Djordje Djordjevic Univerzitet u Beogradu -Arhitektonski fakultet Univ

Odgovor
Emerging Sources Citation Index - nalazi se u okviru servisa Web of Science (WoS) od 2015. godine, i u bazi ESCI se privremeno referišu časopisi koji još uvek nisu prošli čitav proces evaluacije za uključivanje u redovne baze (A&HCI, SCIe, SSCI). Na taj način se povećava transparentnost procesa odabira časopisa.
Zato što se časopisi u ovoj bazi privremeno referišu, radovi iz istih se ne uključuju u servis Naši u WoS. Tek nakon što časopis prođe kompletan proces evalucije i bude priključen nekoj od baza A&HCI, SCIe ili SSCI, radovi publikovani u njemu biće preuzeti i vidljivi u Naši u WoS.
Detaljne informacije možete pronaći ovde.


ISI liste (SCI liste) i impakt faktori

Nenad Cvetkovic (14.06.2020)

Pozdrav svima u vašem timu. Interesuje me da li još uvek postoji SCI lista ili samo SCIe lista? Vidim da pojedini časopisi koji su bili i na SCI listi sada pripadaju isključivo SCIe listi. Unapred hvala. Pozdrav i čuvajte se.

Odgovor
Sada postoji samo Science Citation Index Expanded (SCIe) lista, a do promene je došlo u oktobru prošle (2019) godine.
Svako dobro.


ISI liste (SCI liste) i impakt faktori

Jasmina Grbovic Novakovic (26.03.2020)

Postovani kada se ocekuje kategorizacija stranih casopisa imamo samo impakt faktore za 2018

Odgovor
Impakt faktori se objavljuju u bazi Journal Citation Reports u junu svake godine za prethodnu (više o IF na sledećem linku). Trentuno važeći IF i kategorizacija je za 2018. godinu.


Naši u WoS

Maria Vesna (20.02.2020)

Postovani, Obzirom da imam ORCID broj, a on nije vidljiv na vasem sajtu, interesuje me kako da to povezem. Srdacan pozdrav Maria Vesna

Odgovor
Možete nam poslati Vaš ORCID broj na mejl adresu kobson@nb.rs, nakon čega ćemo izvršiti ažuriranje podatka u bazi Naši u WoS.


ISI liste (SCI liste) i impakt faktori

Vera (11.01.2020)

Molim Vas da mi posaljete informaciju o casopisu Scripta medica of Republca Srpska. Ne vide se kategorije casopisa u prethodnim godinama, pa me zanima da li je casopis na SCI listi i koji mu je impakt faktor. 

Odgovor
Časopis Scripta medica (ISSN 0350-8218) se ne nalazi na SCI listi i nema IF.


ISI liste (SCI liste) i impakt faktori

Jelena (28.11.2019)

Molim Vas da mi posaljete informaciju o casopisu Journal of Applied Research on Medicinal and Aromatic Plants. Ne vide se kategorije casopisa u prethodnim godinama, pa me zanima da li je casopis na SCI listi.

Odgovor
Časopis Journal of Applied Research on Medicinal and Aromatic Plants (ISSN 2214-7861) se nalazi na SCI listi - Science Citation Index Expanded. U tekućoj godini mu je izračunat prvi impakt faktor (IF), za 2018. godinu. Ranijih godina nije imao IF, a samim tim ni određenu kategoriju.