Индексне базе

Kobson

IP: 34.204.187.106, N/A

SciFinder

Приступ SciFinder сервису преко паметних уређаја

SciFinder сервис пружа истраживачима приступ и преко паметних уређаја - искористите свој смарт-телефон за приступSciFinder сервису било када и било где.

Са "SciFinder Mobile" опцијом може се брзо и на сваком месту пронаћи информације о хемијским супстанцама, номенклатури, својствима и формулама, а може се проверити да ли су публиковани радови одређених аутора или организација јер постоји више основа по којима се претрага може извршити.

Не постоји SciFinder апликација која се преузима преко интернета или ограничења приступа путем IP адресе.

Сервису можете приступити преко различитих уређаја као што су iPod Touch, iPhone, Android, Blackberry или Windows и оперативних система Apple, Google Android, Nokia Maemo and Symbian, RIM BlackBerry i Windows Phone. Да бисте приступили сервису нужно је имати корисничко име и ширфу.

Приступ мобилном сервису омогућен је путем директног линка.

Детаљније информације и презентација мобилног SciFinder сервиса.

За кориснике из Србије омогућена су четири истовремена приступа, зато молимо истраживаче да се одјаве после завршетка коришћења SciFinder Mobile опције на свом уређају.

Прелазак на WEB верзију

Од 31. децембра 2011. године коришћење и приступ SciFinder сервису путем тзв. "Client" верзије не функционише. Приступ бази могућ је искључиво путем Web верзије.

За детаљније информације о условима и начину регистрације можете се путем е-маила обратити КоБСОН тиму.

Упутство о начинима претраге и могућностима које сервис пружа можете прочитати у раду наше колегинице Милене Гавриловић (Технолошко-металуршки факултет, Београд): SciFinder, најкомплекснији секундарни извор информација за хемију и сродне научне области.