Sugestije i zamerke

Primedbe, sugestije, komentari

U cilju unapređenja servisa KoBSON-a svim našim korisnicima omogućeno je da javno iznesu svoj stav. Sve sugestije, zamerke, predlozi i komentari su dobri došli. Ukoliko ne želite da se u okviru komentara vidi Vaše ime, molimo Vas da to naglasite. Komentari se ne objavljuju automatski, već tek nakon potvrde moderatora ovog dela sajta.

Vaš e-mail (*)

Vaše ime (*)

Tekst komenara (*)

Postojeći komentari

prema temi komentara

Naši u WoS

nenad svrakic (08.12.2017)

Ako zelite da idete u korak sa svetskom praksom, sve moje radove mozete naci na https://scholar.google.com/citations?user=wcZ1RiAAAAAJ&hl=en Ako vam je to suvise komplikovano, dajte otkaz na poslu koji radite i upisite neku skolu koja ce vas tom poslu poduciti. Sve najbolje, N. Svrakic PS. Molim da mi vise ne saljete vase izvestaje.

Odgovor
Zahvaljujemo na sugestiji i obaveštavamo Vas da smo uklonili Vašu e-mail adresu iz naše evidencije. U budućnosti Vam nećemo slati izveštaje o Vašim novim radovima referisanim u Web of Science bazi.


Dostupnost časopisa

Lada Stevanovic (30.11.2017)

Postovani, kako da online citam casopis Arion? Nekada je bio dostupan preko KOBSON-a putem Jstor-a. Srdacno, Lada Stevanovic

Odgovor
Časopis Arion - A Journal of Humanities and the Classics (ISSN 0095-5809) se više ne nalazi u paketu koji pretplaćujemo. Ovo nije retka pojava, određeni naslovi časopisa se skidaju sa liste, a novi dodaju. Nažalost, časopis je zatvorenog tipa i ne može se čitati bez nadoknade.


Razno

Saša Matijašević (24.11.2017)

Poštovani, možete li mi dati podatke o vrednovanju časopisa Bulgarian Journal of Agricultural Science ISSN 1310-0351 za period 2010 - 2013 godina? Hvala unapred

Odgovor
Časopis "Bulgarian Journal of Agricultural Science" (ISSN 1310-0351) ima Impakt faktor (IF) za godine: 2010 - 0.153; 2011 - 0.189 i 2012 - 0.136. Zatim je izgubio IF koji se objavljuje u Journal Citation Report-u odakle preuzimamo podatke za naš sajt. KoBSON se ne bavi vrednovanjem, iz tog razloga smo, na našem portalu, oformili stranicu: Ko zna o vrednovanju, na kojoj postoje svi korisni linkovi i adrese u vezi sa kategorizacijom časopisa i vrednovanjem naučno-istraživačkih rezultata za konkretnu oblast.


ISI liste (SCI liste) i impakt faktori

Biljana Ristic (20.11.2017)

Postovani, mozete li mi reci koji je IF za casopis Data in Brief za 2016. godinu? Hvala unapred.

Odgovor
Časopis Data in Brief (ISSN 2352-3409) nema IF izdavača Clarivate Analytics (nekadašnji Thomson Reuters) za 2016. godinu. Kompletne podatke o IF za EleČas servis preuzimamo iz Jorunal Citaton Reports (JCR) servisa.


Naši u WoS

Marina Ceran (16.11.2017)

Poštovani, da li postoji mogućnost povezivanja dve liste u bazi Naši u WoS, u slučaju autorki koje su promenile prezime prilikom stupanja u brak?

Odgovor
Nažalost za sada ne postoji način povezivanja dve liste sa različitim prezimenom u bazi Naši u WoS. Radovi autorke koja je promenila prezime vode se na dve liste jer ne postoji mogućnost promene prezimena u bazi Naši u WoS, radovi se pridružuju listama kreiranim na osnovu prezimena i imena navedenog u samom radu koji je referisan u bazi Web of Science (WoS). Takođe, s obzirom na to da je prepoznata potreba za ovakvim promenama, razmatra se najadekvatnije tehničko rešenje.


Razno

Nikola Vučetić (10.11.2017)

Poštovani, već duže vremena se trudim da pronađem kojoj tačno kategorizaciji pripadaju časopisi "ANNALS of Faculty Engineering Hunedoara-International Journal of Engineering","Acta Technica Corviniensis-Bulletin of Engineering", te časopis "International Journal of Advanced Research" Molim Vas ako možete da mi odgovorite na postavljeno pitanje, puno bi mi značilo za moje reference prilikom prijave teme doktorske disertacije. Zahvaljum Vam se srdačno unaprijed!

Odgovor
KoBSON se ne bavi vrednovanjem, iz tog razloga smo, na našem portalu, oformili stranicu: Ko zna o vrednovanju, na kojoj postoje svi korisni linkovi i adrese u vezi sa kategorizacijom časopisa i vrednovanjem naučno-istraživačkih rezultata za konkretnu oblast.


Razno

Ivana (08.11.2017)

Poštovani, Da li imate informacije o vrednovanju časopisa: "Folia linguistica et litteraria" (ISSN 2337-0955). Hvala Vam i srdačan pozdrav.

Odgovor
KoBSON se ne bavi vrednovanjem, iz tog razloga smo, na našem portalu, oformili stranicu: Ko zna o vrednovanju, na kojoj postoje svi korisni linkovi i adrese u vezi sa kategorizacijom časopisa i vrednovanjem naučno-istraživačkih rezultata za konkretnu oblast.


Razno

Ratko (02.11.2017)

Kako da se prijavim na web of science? Hvala

Odgovor
Uputstvo za prijavljivanje i pretragu Web of Science servisa možete pronaći na našoj stranici: Česta pitanja u vezi Naši u WoS


Naši u WoS

Marijana Petkovic (26.10.2017)

Postovani, u rubrici "Nasi u WoS" nema svih mojih radova. Da li postoji mogucnost da se dodaju? Srdacno, Marijana Petkovic

Odgovor
U bazu Naši u WoS na KoBSON-u unosimo radove autora iz Srbije koji su referisani u bazi Web of Science (WoS) izdavača Clarivate Analytics (nekadašnji Thomson Reuters). Kriterijum je formiran tako što su iz WoS-a preuzeti svi članci u kojima su autori naveli adresu institucije u Srbiji kao svoju afilijaciju (a publikovani su od 2000. godine do danas). Kako je Web of Science pretplaćen i dostupan celokupnoj istraživackoj zajednici Srbije, podsećamo da možete sami proveriti da li je određeni rad već referisan i vidljiv u WoS-u, na način kako je opisano na stranici Česta pitanja u vezi Naši u WoS (do baze Web of Science možete doći na sledeći način: KoBSON sajt-->Brza stranica-->Indeksne baze-->Web of Science). Nakon provere da li je rad referisan u WoS-u možete uputiti mejl na kobson@nb.rs sa naslovima radova koji se nalaze u WoS-u, a nisu vidljivi u okviru Vaše liste u bazi Naši u WoS.


Razno

Zeljka Cvejic (17.10.2017)

Postovani, molim Vas za informaciju o kategorizaciji casopisa Clinical Ophthalmology. Naime, prema Scopus-u https://www.scopus.com/sourceid/19700175081?origin=resultslist#tabs=1 taj casopis je u prvih 30% u oblasti. Na Kobsonu casopis postoji ali bez definisane kategorije. Hvala unapred, Zeljka

Odgovor
Kategorije u bazi EleČas su definisane na osnovu vrednosti IF (izdavača Clarivate Analytics - nekadašnji Thomson Reuters) koji časopis poseduje. Navedeni časopis Clinical Ophthalmology (ISSN 1177-5467) nema IF, te iz tog razloga ne postoji informacija o M kategoriji. KoBSON se ne bavi vrednovanjem, iz tog razloga smo, na našem portalu, oformili stranicu: Ko zna o vrednovanju, na kojoj postoje svi korisni linkovi i adrese u vezi sa kategorizacijom časopisa i vrednovanjem naučno-istraživačkih rezultata za konkretnu oblast.